Hoe werken wij

De methode

Wil je dat jouw kind leert om flexibel om te gaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt? Acceptance and Commitment Therapy (ACT), in combinatie met paarden, kan hen daarbij helpen.

ACT biedt zes kernstrategieën om kinderen psychologische flexibiliteit te laten ontwikkelen: het stimuleren van aandacht voor het hier en nu, acceptatie van alle ervaringen, loskomen van negatieve gedachten en gevoelens, bewust handelen vanuit zichzelf, identificeren van persoonlijke waarden en toegewijd handelen ondanks obstakels.

Het unieke ACT-model voor kinderen en tieners, in combinatie met paarden, zorgt voor een gepersonaliseerde en ervaringsgerichte aanpak die past bij hun behoeften en ontwikkelingsniveau. Door de interactie met paarden leren kinderen op een natuurlijke en speelse manier omgaan met emoties, grenzen stellen en vertrouwen opbouwen.

 

 

Het gebruik van het ACT model biedt zowel kinderen als ouders waardevolle vaardigheden. Kinderen ontdekken waarom ze handelen zoals ze doen, leren wat echt belangrijk is in het leven en krijgen tools om hierop te reageren, inclusief het begrijpen van verschillende perspectieven, het overwinnen van obstakels en tegenslagen, en het ontwikkelen van zelfcompassie. Voor ouders biedt dit een waardevol kader om hun kinderen te ondersteunen in hun emotionele groei en ontwikkeling, terwijl ze zelf ook leren hoe ze deze vaardigheden kunnen toepassen in het gezinsleven. Daarnaast integreren we ook de principes en methoden van Steven Covey, bekend van “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap”, om ons programma verder te versterken en kinderen te helpen bij het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, effectieve communicatie en het bereiken van persoonlijke doelen. 

Werkwijze

Telefonisch Kennismakingsgesprek

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bekijken we wat jouw vraag is. Waar loopt jouw kind tegen aan of wat wil hij/zij ontwikkelen. Samen bekijken we wat je jullie graag willen bereiken. Na het kennismakingsgesprek kun je een eenmalige kennismakingssessie plannen.

Kennismakingssessie

Tijdens de kennismakingssessie ontdekken we of er een klik is tussen ons. Het is belangrijk om een coach te vinden die bij jou en je kind past. Waarbij jullie je vertrouwt voelen.

Plan op maat

Na de kennismakingssessie hebben wij een goed beeld van het kind en maken wij een plan op maat. Uiteraard doen we dit in overleg met jullie. In dit plan nemen we de leerdoelen mee. Ook houden we rekening met eventuele ander hulpverlening die als ingezet is. 

Groep of individueel

Wij hebben diverse mogelijkheden om kinderen en ouders te ondersteunen. Zo kan een kind instromen in een groepstraining maar er kan ook eerst een individueel traject ingezet wordt. Indien passends kunnen we ook een combinatie maken van groepstraining en individule sessies.

Bij welke klachten:

Onze benadering kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en omstandigheden van kinderen en gezinnen, waardoor het een veelzijdige en effectieve aanpak is voor een breed scala aan psychologische en emotionele problemen.

Veel piekeren

Laag zelfbeeld of zelfvertrouwen

Niet lekker in je vel zitten

ADHD/ASS/Autisme

Moeite met emotieregulatie

zoals woedebeheersing of impulsiviteit

Angststoornissen

zoals sociale angst, gegeneraliseerde angststoornis, of fobieën.

Stemmingstoornissen

zoals depressie

Traumagerelateerde problemen,

zoals depressie

“Het is onze missie om kinderen te ondersteunen en de tools te geven die ze nodig hebben om hun angsten te overwinnen en vol vertrouwen in het leven te staan.”

Het team

Alle trainingen en therapie en coachtrajecten worden gegeven door ervaren gediplomeerde professionals.

Kirsten Weps

Jeugd en Gezinsprofessional- (Paarden)Coach – Trainer

SKJCAT Therapeut

Locatie Tinte – ZH

Sterre Willemse

Orthopedagoog –
Equicoach/therapeut

SKJNVO

Locatie Tinte – ZH

Kim van der Wateren

JongerenCoach,
Bewegingsagoog

Registerplein Sociaal werk

Locatie Tinte – ZH

Mattanja Wemeijer

(Paarden)Coach

CAT Therapeut

 

Locatie Coevorden –  DR

 

Onze accreditaties

Alle trainingen en therapie en coachtrajecten worden gegeven door ervaren gediplomeerde professionals.

Tarieven

Telefonisch Kennismakingsgesprek  (30 minuten)

Graag maken wij kennis met u. Dit doen wij telefonisch. Duur max. 30 minuten. 

Afspraak maken

 

Gratis

Kennismakingssessie inclusief intake (60 minuten) 

Eventueel kun je hier een kleine beschrijving kwijt over de invulling van deze sessie, wat het inhoudt etc.

€95,-

Groepstraining

Wij bieden verschillende groepstrainingen als weerbaarheidstraining, emotieregulatie en veerkracht training, sociale vaardigheidstraining, brugklastraining.
Alle groepstrainingen zijn 6 lessen van 2 uur inclusief materialen, werkboek en tussendoortje.

 

€425,-

Individueel coachtraject 6 sessies van 60 minuten

Kortdurende en praktische coaching voor kinderen samen met pony’s.
Geschikt voor diverse kleine hulpvragen als Weerbaarheid, Grenzen aangeven, Scheiding, Faalangst, Omgaan met emoties, Rouw.

Inclusief materialen. Prijs is per traject en de sessie’s duren per keer maximaal 1 uur. 

€750,-

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding voor kinderen met behulp van pony’s. Voor kinderen vanaf groep 4. Een sessie duurt maximaal 1 uur. Prijs is per sessie.

€95,-

Traject op maat

Voor grotere hulpvragen als

  • Vastlopen wegens gedragsproblemen, angststoornissen of somberheid.
  • Hulp nodig hebben bij het leren begrijpen van (psychoeducatie) en omgaan met hun diagnose, bijvoorbeeld bij ADHD, ADD, klassiek autisme en ASS.
  • Problemen op school, zoals uitval bij hoogbegaafdheid en dyslexie.
  • Behoefte hebben aan hulp en signalering nodig hebben bij vermoedens van (ontwikkelings)stoornissen.

maken wij graag een traject op maat. We starten dan ook met een kennismakingssessie en bespreken daarna het plan. In een traject op maat kunnen we groeps- en individuele therapie bieden. Hierin worden ook de ouders betrokken. 
Dit traject kan vergoed worden vanuit ZIN of PGB als je kind recht heeft op zorg vanuit de gemeente.  Wij hebben een contract met de Gemeente Nissewaard en Gemeente Voorne aan Zee. 

Prijs op aanvraag

Ik zou graag meer willen weten.

Heb je behoefte om nog van gedachten te wisselen of en hoe wij jullie kunnen helpen?
Vraag vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wij gaan graag met je in gesprek.