fbpx

Hoe het begon

Kirsten Weps

Trainer en Coach HorsePower Kids Trainingen

Mijn naam is Kirsten, getrouwd en moeder van een dochter van twaalf jaar. Van jongs af aan ben ik verliefd op paarden. Naast het feit dat paardrijden ontzettend leuk is, leerde ik ook dat je in sommige paarden een ware ' soulmate ' kan vinden. En als als jong meisje bood dit gegeven mij steun.

Na heel lang zeuren en vele manegelessen verder ging mijn ultieme wens in vervulling. Op mijn twaalfde jaar kreeg ik eindelijk “Ja, zo voelde dat toen” een eigen paard

En als we het over een ' soulmate' hebben, dan is hij mijn “once in a lifetime" paard. Mede door hem ben ik bewust geworden van mijn eigen gedragingen. Wanneer ik bijvoorbeeld spanning had voor een wedstrijd nam hij dit feilloos over. Met een teleurstellende puntenlijst tot gevolg. Maar hij bood ook onvoorwaardelijke liefde en ontspanning na een drukke werkdag.

 

Tijdens mijn opleiding in 2007 bij Annemarie van de Toorn, kreeg ik inzicht hoe gevoelig paarden zijn voor lichaamstaal en emoties van ons als mensen. Er werd mij een figuurlijke (paarden) spiegel voorgehouden. Mijn interesse was gewekt.

 

“Waar word jij gelukkig van?”

 

Jaren waarin ik werkzaamheden in de marketingcommunicatie uitvoerde gingen voorbij. Hoewel ik deze werkzaamheden met veel plezier deed bleef er altijd een bepaald verlangen knagen. Een onbehaaglijk gevoel waar ik mijn vinger niet op kon leggen. Tot dat er op een dag een vraag werd gesteld. “Waar word jij gelukkig van?”

Tot mijn eigen verbazing kon ik hier geen antwoord op geven. Wanneer ben ik nou echt gelukkig en waar haal ik energie uit?

 

Deze twee lastige vragen deden mij nadenken en ik kwam als snel tot een conclusie. Ik vond plezier en rust voornamelijk in het voeren van gesprekken met verschillende opdrachtgevers voor mijn bedrijf.
En ook bij paarden kon ik de emails, telefoontjes en mijn ' to-do' lijstje echt even vergeten.

Wat nu als ik deze twee dingen met elkaar kan combineren? Hoe zou dat eruitzien? Op internet vond ik een artikel over coachen met paarden. En ik wist het meteen; 'This is it!' De ontspanning die ik ervaar bij paarden gecombineerd met mooie gesprekken, waarin ik mensen ook nog een stapje op weg kan helpen, is datgene waarnaar ik op zoek was.

 

Horsepower (juíst voor kinderen)

 

Na een pittig jaar met mijn dochter ontdekte ik dat niet alleen volwassenen baat kunnen hebben bij een paardencoaching traject. Ook kinderen kunnen vaak wel een (positief) steuntje in de rug gebruiken. Op school is er weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. En er wordt veel verwacht van onze kinderen. Naast een hoge werkdruk moeten zij zich ook onderling goed staande weten te houden. Iets waar mijn dochter moeite mee had en wat haar vaak in nare situaties bracht. Ik besloot toen om eerlijk te zijn. In plaats haar te troosten en te zeggen dat het allemaal wel goed komt maakte ik een plan om haar weerbaarder te maken.

 

Een jaar lang hebben we samen met haar pony gewerkt aan haar zelfvertrouwen en hoe zij met verschillende gebeurtenissen om kan gaan. Natuurlijk gebeuren er nog steeds "onverwachte" dingen. Dit hoort ook bij het leven. Maar doordat ze zichzelf beter kent en weet hoe het ook anders kan, kan ze zelf beslissen hoe ze met verschillende gebeurtenissen omgaat.  Ze is sterker dan ooit en ik zie ook weer elke dag haar mooie lach.

 

Hoe mooi zou het zijn om dit te delen want “Ieder kind verdient HorsePower!”.

Kirsten Weps
Locatie

Blindeweg 5
3234 KL Tinte (Brielle)
Zuid Holland
T 0181 300035

Email
Opleidingen

In het bezit van een VOG en BHV

Ik zou graag meer willen weten.

Heb je eerst nog de behoefte om nog van gedachten te wisselen of en hoe wij jullie kunnen helpen?

Vraag vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wij gaan graag met je in gesprek.

Scroll naar boven
Vraag
1
Hallo, Heb je een vraag. Stel hem gerust
Hallo, Is alles duidelijk? Mocht je vragen hebben stel ze gerust.