fbpx

Happy Kids, Happy Me

Happy Kids, Happy Me

In 3 maanden naar meer rust en plezier in jouw gezin.

In 3 maanden naar meer rust en plezier in jouw gezin.

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag.

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag.

Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak alleen maar averechts te werken?

 

Het is ook normaal dat jij als ouder wil voorkomen dat je kind zich teleurgesteld, verdrietig of boos voelt. Wat als we het omgaan met teleurstelling en verlies tot een positieve ervaring maken? Het is een menselijke ervaring om teleurstelling en verlies te voelen.

 

Het zou niet realistisch zijn om te denken dat onze kinderen door het leven kunnen gaan zonder ooit een negatieve emotie te ervaren.

 

Hoe eerder onze kinderen leren om effectief met deze emoties om te gaan, in plaats van ervoor weg te rennen of te doen alsof ze niet bestaan, des te eerder zullen ze de tools opbouwen die ze nodig hebben om soortgelijke situaties in de toekomst te helpen verwerken. Anders is de kans groot dat je kind het vastloopt als ze als volwassenen grotere teleurstellingen het hoofd moeten bieden.

Hoe kan je je kind begeleiden tijdens teleurstellingen zonder het over te nemen?

In 3 maanden gaan we samen aan de slag. Als ouder krijg concrete tips en handvatten. Je leert je kind (en jezelf) beter begrijpen en weet je hoe je voortaan kunt reageren op vervelend/lastig gedrag op een manier dat je je kind kunt helpen bij het leren omgaan met zijn emoties.

Je kind leert in deze 3 maanden over zijn of haar gevoelens, lichaamsseintjes, ontspannen, helpende gedachten, supportteams en jezelf belonen. We gaan aan de slag gaat met zowel het lichaam als met gedachten en gedrag.

Samen gaan jullie de veranderingen na 3 maanden in een ouder kind sessie ervaren.

Schermafbeelding 2021-08-20 om 10.46.48

Als ouder heb je de bevoorrechte positie om het goede voorbeeld te geven. Kinderen leren (zeker de eerste 12 jaar) het meeste van dat wat ze thuis zien. Hoe jij omgaat met problemen, tegenslag, oplossingen, straalt af op de kinderen. Je mag de kinderen best uitleggen hoe jij je voelt bij een tegenslag en wat je eraan wil doen. Dat het oké is om even down te zijn bij een tegenslag, maar dat het er ook op aankomt je te herpakken. Ze zien hoe je hulp vraagt, oplossingen zoekt en verder gaat.

 

Elke dag opnieuw leren je kinderen van jou. Veerkracht is niet standaard bij evenveel mensen aanwezig en het is ook niet elke dag even sterk.  Dat is oké. Maar je kan het wel leren en versterken, en daar heeft iedereen baat bij.

Het HorsePower Happy Kids, Happy Me Programma bestaat uit.

 

Ervaringen

Ervaringen

Scroll naar boven
Vraag
1
Hallo, Heb je een vraag. Stel hem gerust
Hallo, Is alles duidelijk? Mocht je vragen hebben stel ze gerust.